Slijede brojne revizije agencija

Radiosarajevo.ba
Slijede brojne revizije agencija

Republiku Srpsku u narednom periodu biti preispitan rad brojnih agencija, koje troše 80 miliona konvertibilnih maraka budžetskih sredstava godišnje, a upitni su rezultati rada koji ostvare.

Nakon što je to pitanje pokrenuto od strane sindikata u RS-u, predsjednik Vlade, Aleksandar Džombić obećao je da će biti ukinute sve agencije za koje se ispostavi da nisu opravdale postojanje.

"One agencije za koje bude utvrđeno da nisu opravdale postojanje možemo ukinuti, a one koje budu opravdale svoje postojanje ostat će", obećao je Džombić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Samo u okviru Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a formirane su Agencija za šume, Agencija za uzgoj i selekciju u stočarstvu, Agencija za agrarna plaćanja i Agencija za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi, kao i Agencija za vode oblasnog sliva rijeka Save i Trebišnjice.

Za neke od njih primjedbe na rad davala je već ranije i Glavna služba za reviziju javnog sektora zbog utvrđenih nepravilnosti, ali je činjenica da većina agencija najviše novaca troši za plaće zaposlenih, dok se o rezultatima njihovog rada skoro ništa ne zna. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije