Slavo Kukić vjeruje u čudo

Radiosarajevo.ba
Slavo Kukić vjeruje u čudo


(Ne)izbor Slave Kukića, kandidata SDP-a i stranaka Platforme, za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH još uvijek nije završen.

Nakon što u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH nije dobio većinu, Kukić će u četvrtak imati drugu šansu.

Ipak, profesor sociologije mostarskog Sveučilišta još uvijek vjeruje da će biti izabran, iako su šanse za takvo što ravne nuli. SNSD i SDS neće mu dati glasove, a međunarodna zajednica nije danas naklonjena Platformi kao što je bila naklonjena dok je polulegalno formirana vlast u Federaciji BiH.

Zamjenik pomoćnika državne sekretarke SAD-a, Thomas Countryman kazao je u subotu za Avaz „da je razočaran svim liderima“.

Ipak, Kukić u cijeloj političkoj avanturi koja nas približava rekordu od godinu dana bez vlasti uporno glumi nezavisnog vizionara i spasitelja, protiv kojeg su, tobože, protivnici razuma i napretka.

„Strankama sam predstavio svoj program i sve ostalo je izvan moje moći. U ovom trenutku ne mogu kazati hoće li to biti dovoljno da se uspostavi parlamentarna većina. Ipak očekujem kako će razum naposljetku proraditi i kako ćemo na sjednici Parlamenta BiH u četvrtak dobiti novog predsjedavajućeg Vijeća ministara“, kazao je Kukić za Oslobođenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije