Slavo Kukić iz bolnice: Ovo je napad na slobodu mišljenja (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Slavo Kukić iz bolnice: Ovo je napad na slobodu mišljenja (FOTO)
/ FOTO: Anadolu Agency

Profesora Slavu Kukića brutalno je pretukla nepoznata osoba tokom radnog vremena u njegovom kabinetu. Kukić je sa teškim tjelesnim povredama smješten u Kliničku bolnicu Mostar, gdje su ga ljekari podvrgnuli liječenju.

Portparol MUP-a HNK-a Srećko Bošnjak potvrdio je da policija ima informacije kako je Kukića pretukao muškarac srednjih godin, te da je bio obučen u crnu majicu i naoružan bejzbol palicom.

Nakon početnog šoka Kukićevo zdravstveno stanje se stabilizira, kazali su dežurni ljekari Kliničke bolnice u Mostaru, javlja Anadolu Agency.

Javnost kao i Kukić još uvijek pretpostavljaju da se radi o političkim pritiscima na njega koji je posljednjih godina oštro kritikovo politiku aktuelnih vlasti, posebno HDZ-a i njenog predsjednika Dragana Čovića.

Kukić smatra da su ti stavovi jedini motiv za brutalni napad na njega i pravo slobodnog govora.

Međutim, poručio je da ga to neće uplašiti i da će i dalje nastaviti djelovati na principima demokratije i zalagati se za demokratizaciju bosansko-hercegovačkog društva.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije