Slavo Kukić: Etnoerotika i Zlatko Lagumdžija

Radiosarajevo.ba
Slavo Kukić: Etnoerotika i Zlatko Lagumdžija


Intelektualac koji je godinama važio za najvećeg socijaldemokratu i apologetu politike i djelovanja Socijaldemokratske partije BiH, čak bio i (nezvanično) njihov kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara, prof. dr. Slavo Kukić, danas nema puno lijepih riječi za svoju nekad omiljenu partiju i njenog lidera Zlatka Lagumdžiju.

„Etnoerotika i njemu postaje bliska“, kazao je Kukić za Lagumdžiju, gostujući na Face TV kod Senada Hadžifejzovića u subotu.

Kukić je kazao kako je razočaran socijaldemokratama u BiH, te da ovom političkom ideologijom više ne manipulira samo Milorad Dodik nego i Zlatko Lagumdžija.

„Zlatko Lagumdžija je prošao trasiranim putem njegovog banjalučkog pandana“, kazao je Kukić.

„Nedavno smo imali priliku pratiti jedan TV-duel između ministra branitelja FBiH Zukana Heleza i Predsjednika FBiH Živka Budimira. U jednom momentu te emisije Helez mu osporava legitimitet misleći očito na etnički a ne na legitimitet po Ustavu. Nitko se nakon toga iz SDP-a nije ogradio nečeg takvog što znači da se nisu upetljali u takvu zamku, jer oni vode takvu politiku i sve više daju do znanja kako su bošnjačka stranka“, upozorio je Kukić, prenosi portal Javno.ba.

Kukić nadalje smatra kako prihvaćanje SDP-a činjenice da se pretvaraju u bošnjačku stranku u konačnici može voditi samo jednom, a to je Treći entitet.

Uvjeren je ovaj mostarski profesor da će SDP na lokalnim izborima u oktobru doživjeti veliki poraz.

„Osobno mislim da će ovi izbori biti porazni po njih, te da će nakon onih 280 tisuća s glasova s prošlih izbora sada dobiti ispod 150 tisuća. Svaki glas preko toga osobno ću 'progutati'“ – poručio je Kukić.

O novom koalicijskom partneru Zlatka Lagumdžije, Fahrudinu Radončiću, koji će biti novi ministar sigurnosti, Kukić je ipak dao pozitivan komentar.

On je novinar onog starog kova. Zna da smjena vlasti neće ići tek tako, kao što zna da je vrijeme za iskoristiti priliku za pridobivanje novih glasova, novih članova, pa ne treba čuditi što se u Sarajevu već dobranu prelazi iz SDA u njegov SBBiH. Ako bi Radončić sada ušao u vlast do dana izbora to bi bilo demistificirano i zato smatram da mu u ovom trenutku nije do ulaska u vlast, ali znat će iskoristiti to što ima za krajnji cilj. To radi fantastično. Svjestan je da nema ništa od priče kako će postati ministar sigurnosti, ali mu to i nije u interesu“, objašnjava Kukić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije