Slavka Vulić: Šta će biti s nama - nikome važni nismo!

Radiosarajevo.ba
Slavka Vulić: Šta će biti s nama - nikome važni nismo!

Mile Radišić ima sva prava, a nas Vuliće niko ne štiti - izjavila je danas novinarima Slavka Vulić, nakon drame koja se odvijala na njihovom posjedu.

„Mislili smo da ima pravde i za nas i da će se do nje doći mirnim putem, ali niko se nije uključio da nas zaštiti“, ispričala je Slavka nakon što je policija privela njenog sina Željka te unuke Slobodana i Dragana.

U drami u Banjoj Luci povrijeđena tri policajca, Vulić priveden

Opsadno stanje oko kuće Vulića u Banjoj Luci

Delegacija Vlade RS posjetila porodicu Vulić

Banja Luka: Komšije i sugrađani podržali Željka Vulića

Banja Luka: Transparenti ‘I ja sam Vulić’

 

Vulići se mjesecima bore za pristupni put do njihove kuće koji želi da sruši “Grand trejd” u vlasništvu Mile Radišića, zbog izgradnje stambeno-poslovnog objekta u centru Banje Luke, neposredno uz porodičnu kuću i dvorište Vulića. Građevinske mašine su jutros upućene na taj prostor kako bi, na zahtjev dva gradska odjeljenja osigure privremeni put Vulićima s druge strane ulice, što oni ne žele, jer raniji prilaz svom dvorištu koriste više od 40 godina i tvrde da je to uzurpacija njihove imovine.

Iz CJB Banja Luka je saopćeno da su tri policajca zadobila teže povrede, a da su članovi porodice Vulić na lični zahtjev odvedeni na zdravstveni pregled kako bi se utvrdilo da li su povrijeđeni prilikom privođenja. Također, potvrđeno je i da je jutrošnja asistencija policije kod gradilišta “Grand trade” izvršena na zahtjev dvaju nadležni odjeljenja Administrativne službe grada Banja Luka.

„Sva prava su na strani Mile Radišića, od vlasti do policije. Ko je taj Radišić da optužuje moju djecu da mu smetamo, iako on to radi na našem vlastitom posjedu. Pitala sam nadležne vlasti kako nam može spriječiti ulaz u naš posjed koji koristimo godinama. Međutim, vlast je Radišiću prodala i zemlju i put, što je nemoguće. Put je za sve i ne može se nekome prodati“, kazala je ogorčeno Slavka Vulić.

Ona ističe da im privremeni prilaz dvorištu, koji je danas otvoren, nakon intervencije policije i privođenja Vulića uz upotrebu sile, u narednom periodu mogu ponovo zabraniti i da ne vjeruju u priče da će imati taj put na korištene. Slavka se pita zašto je osim "obične“ morala intervenirati i "specijalna“ policija na njene sinove i unuke, koji se samo bore da opstanu na svom posjedu.

Kazala je, javila je Fena, i da se Željko Vulić zatvorio u automobil kako bi tako spriječio početak radova, ali da su, umjesto da s njim razgovaraju, policajci i "specijalci“ upotrijebili silu, izvukli Željka iz vozila te "odvukli“ i njega i obojicu njegovih sinova. Slavka na kraju pita šta će biti s njima "koji nisu nikome važni“, za razliku od, kako kaže, Mile Radišića.

Posjed Vulića od jutros je pod opsadom policije, a građevinske mašine su i pored njihovo protivljenja napravile privremeni put s druge strane ulice Svetozara Markovića. Nakon što je Željko Vulić ušao u automobil i počeo da vozi naprijed-nazad i time onemogućio policajce da ga privedu, pripadnici Jedinice za podršku polupali su stakla na automobilu i izvukli Vulića, koji je potom odvezen, zajedno s dvojicom sinova u policijsku stanicu.

Sve to je izazvalo opće ogorčenje jednog broja građana koji su se okupili nakon što je jutros policija opkolila posjed Vulića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije