Skupština ZDK-a o ostavci Vlade i sigurnosnoj situaciji

Radiosarajevo.ba
Skupština ZDK-a o ostavci Vlade i sigurnosnoj situaciji

Predsjedavajući Skupštine ZDK-a Sretko Radišić je za 25. februar sazvao 53. sjednicu Skupštine Zeničko-dobojskog kantona. 

Na sjednici će se razmatrati informacija o aktuelnoj sigurnosnoj  situaciji na području Zeničko-dobojskog kantona, s posebnim osvrtom na dešavanja od 7. februara, te aktivnosti i mjere koje su nakon toga poduzete, piše Fena. 
Najavljeno je da će ova informacija biti usmeno prezentirana od  Rifata Delića, ministra unutrašnjih poslova ZDK-a i policijskog komesara Fahrudina Bečirevića
Poslanici u Skupštini bit će upoznati o svim do sada dostavljenim zahtjevima nezadovoljnih građana organiziranih u Plenum građana ZDK-a, te ostalim zahtjevima boračkih udruženja, granskih sindikata i raznih drugih udruženja građana. 

Na planiranoj sjednici Skupštine razmatrat će se ostavka aktuelne Vlade Zeničko-dobojskog kantona, s iznalaženjem načina osiguranja kontinuiteta rada izvršnih organa vlasti, a u cilju sprječavanja potpune blokade rada svih organa i institucija Zeničko-dobojskog kantona, službeno je saopćeno iz Skupštine ZDK-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije