Skupština KS odlučila: Studenti sa prosjekom od 8,0 bit će oslobođeni plaćanja školarine

7
Radiosarajevo.ba
Skupština KS odlučila: Studenti sa prosjekom od 8,0 bit će oslobođeni plaćanja školarine
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Vanredna sjednica Skupštine KS

Kanton Sarajevo će studentima Univerziteta u Sarajevu s prosjekom 8,0 i većim platiti školarine za akademsku 2021/2022. godinu.

Na dnevnom redu današnje Hitne  sjednice Skupštine KS bila je aktuelna problematika (ne)plaćanja školarina na fakultetima Univerziteta u Sarajevu.

Nakon brojnih diskusija i usaglašavanja, Skupština je jednoglasno donijela zaključak kojim je zadužila Vladu KS da svim samofinansirajućim studentima Univerziteta u Sarajevu koji su položili sve ispite u prethodnoj akademskoj 2021/2022. godini s prosjekom ocjena 8,0 i većim izvrši plaćanje školarine u 2022/2023. godini.
 
U slučaju da su studenti iz ove kategorije već izvršili uplatu za spomenuti period, obavezuje se Ministarstvo finansija KS da tim studentima izvrši povrat uplaćenih sredstava.

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

"Zadužuju se rektor i Senat Univerziteta u Sarajevu da u roku od sedam dana dostave Ministarstvu finansija KS tačan spisak studenata koji ispunjavaju gore navedene uslove s pripadajućim rješenjima o povratu sredstava", stoji u večeras usvojenom zaključku Skupštine KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije