Skupština KS odgodila diskusiju o Tehničkom muzeju

Radiosarajevo.ba
Skupština KS odgodila diskusiju o Tehničkom muzeju

Na današnjem drugom dijelu 3. sjednice Skupštine KS po dnevnom redu se trebao se razmatrati i eventualno usvojiti Prijedlog odluke o utvrđivanju postojanja javnog interesa za osnivanje Tehničkog muzeja Sarajevo.

Na insistiranje premijera Fikreta Musića, ova tačka dnevnog reda je pomjerena za neku od narednih sjednica. Treba reći da inicijativa za izgradnjom Tehničkog muzeja u Sarajevu potječe od prethodnog sastava skupštine Kantona i već nekoliko je puta trebao da se nađe na dnevnom redu, ali je svaki put povučena.

RadioSarajevo je pisalo o ovoj inicijativi čija bi realizacija iz kantonalne kase odnijela najmanje 20 miliona maraka. U tekstu smo ustvrdili da bi realizacija Tehničkog muzeja u postojećoj situaciji kada ostali muzeji u državi nemaju sredstava ni za grijanje, bila, u najmanju ruku, neprimjerena.

Bez sumnje da bi bilo dobro imati još jedan muzej u gradu, ali da li je sada pravi trenutak za to, ili treba ići redom. 

Sigurno je da će se o ovoj temi još mnogo diskutirati. Čini se da je inicijativa premijera Musića za njeno odlaganje za neku od narednih skupštinskih sjednica u stvari dobijanje na vremenu i čekanje na 'povoljniji' sastav prisutnih, jer su mišljenja unutar skupštine o ovoj inicijativi itekako podijeljena. 

 

Vezano:

Treba li nam Tehnički muzej od 20 miliona KM?

Donirajte stare šporete za Tehnički muzej

 



 

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije