Skupština KS: Klub SDA tražio pauzu odmah nakon usvajanja Dnevnog reda

Radiosarajevo.ba
Skupština KS: Klub SDA tražio pauzu odmah nakon usvajanja Dnevnog reda
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Skupština Kantona Sarajevo

Skupština Kantona Sarajevo koja danas zasjeda izjašnjavat će se o razrješenju predsjednika i članova skupština javnih preduzeća i to GRAS-a, Rada, Parka, ZOI'84 i Sarajevo šuma.

Nakon što je predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković iščitao zastupnicima Dnevni red o kojem su se trebali očitovati, pokrenuta je lančana reakcija zastupnika Stranke demokratske akcije i drugih stranaka koji su tražili da se tačke koje se odnose na razrješenje predsjednika i članova skupština javnih preduzeća, skine sa Dnevnog reda.

Dnevni red je usvojen, a zastupnici SDA su odmah nakon usvajanja tražili pauzu od pola sata, što je Konaković odobrio.

Napominjemo, Skupština KS danas bi trebala dati saglasnost za razrješenje vršilaca dužnosti predsjednika i članova Skupštine Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Gradski saobraćaj d.o.o.Sarajevo i to Fadila Imamovića (vršilac dužnosti predsjednika), Luce Zečirović i Rahmije Hodžića (vršioci dužnosti članova). Umjesto njih Vlada KS predložila je imenovanje Adisa Šehića za vršioca dužnosti predsjednika Skupštine GRAS-a te Edite Sulejmanović i Ensara Mulaosmanovića za vršioce dužnosti članova.

Zastupnici će se izjasniti i o razrješenju predsjednika i članova Skupštine Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Rad d.o.o. Sarajevo. Tačnije, razrješenju Adnana Džemidžića s funkcije predsjednika Skupštine, Mirsada Hodžića s funkcije člana Skupštine i Amera Đerleka s funkcije člana Skupštine. Izvršna vlast predložila je da se umjesto njih izaberu Lejla Dragnić (v. d. predsjednice Skupštine), Melća Đidelija i Mirsada Hodžić (v. d. članova Skupštine).

Razrješenju se mogu nadati i Edin Fehimović, predsjednik Skupštine Kantonalnog
javnog komunalnog preduzeća Park d.o.o. Sarajevo, kao i članovi Skupštine Selma Zunđa i Emir Kadrić. Vlada premijera Edina Forte predložila je da se umjesto Fehimovića i Kadrića izaberu Jasna Planinčić (v. d. predsjednice Skupštine) i Dejan Radmilović (v. d. člana Skupštine), dok je Zunđa ponovo predložena za v. d. članicu Skupštine.

Zastupnici će se izjasniti i o Prijedlogu odluke o potvrđivanju razrješenja predsjednika i članova Skupštine Kantonalnog javnog preduzeća ZOI'84 Olimpijski centar Sarajevo. Odnosno, razrješenje Taiba Delalića (predsjednik Skupštine) te Mehe Krupalije i Zijada Karamovića (članovi Skupštine). Vlada KS predložila je da se u Skupštinu ZOI'84 imenuju Maju Duku (vršilac dužnosti predsjednika Skupštine), Amara Nurkovića (vršilac dužnosti člana Skupštine) i Suad Maslešu (vršilac dužnosti člana Skupštine).

Posljednja odluka o razrješenju koja će biti razmatrana na sutrašnjoj sjednici je razrješenje predsjednika i članova Skupštine Sarajevo šuma. Tačnije, Aziza Fazlića (predsjednik Skupštine), Sulejmana Aljovića (član Skupštine) i Selme Zunđe (članica Skupštine). Izvršna vlast predložila je imenovanje Mirze Batalovića za vršioca dužnosti predsjednika Skupštine te Fuada Zuke i Jasmina Šutkovića za vršioce dužnosti članova Skupštine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije