Skupština FBiH: Predstavnički dom od danas bez predsjedavajućeg

Radiosarajevo.ba
Skupština FBiH: Predstavnički dom od danas bez predsjedavajućeg

Nakon što je Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na vanrednoj sjednici razriješio dužnosti predsjedavajućeg Fehima Škaljića - a na njegov zahtjev, novi predsjedavajući iako je to bilo najavljeno dnevnim redom danas nije imenovan.

Nijedan poslanički stranački klub, naime, nije predložio budućeg predsjedavajućeg niti je parlamentarna Komisija za izbor i imenovanja dobila do danas ikakav prijedlog.

Dopredsjedavajući Tomo Vidović je zbog toga, ubrzo nakon Škaljićevog razrješenja okončao današnju sjednicu i narednu najavio za 28. i 29. januar, kada će opet biti riječi o imenovanju novog rukovodioca ako bude zvaničnih prijedloga kandidata, javlja agencija Fena.

Fehim Škaljić, kadar Saveza za bolju budućnost BiH, razriješen je dužnosti  s 83 poslanička glasa. Niko nije glasao "protiv", a pet poslanika je bilo suzdržano. Škaljić je početkom januara podnio neopozivu ostavku na mjestu predsjedavajućeg Predstavničkog doma uz obrazloženje da je stranka iz koje dolazi (Savez za bolju budućnost BiH) istupila iz parlamentarne većine na federalnom nivou.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije