Skočila u Vrbas, spasili je specijalci MUP-a

Radiosarajevo.ba
Skočila u Vrbas, spasili je specijalci MUP-a


Vladimir Vujasinović, instruktor za obuku specijalnosti u MUP-u RS, jutros je spasio život 51-godišnjoj ženi koja je skočila u Vrbas. Skromni Vujasinović je kratko ispričao da je zajedno sa kolegom skočio u hladni Vrbas u mjestu Šušnjari kod Laktaša, izvukao nesretnu ženu koja je ubrzo prebačena u banjalučki Univerzitetsko klinički centar (UKC).

CJB Banjaluka o čitavom slučaju obaviješten je takođe u jutarnjim časovima, a zahvaljujući podvigu ronilaca Specijalne policije MUP-a RS, nesretna žena, barem za sada nije postala još jedna brojka u moru slučajeva samoubistava u RS, odnosno BiH

"Spremali smo se za čas obuke i oko 8.50 časova pozvali su me iz Civilne zaštite Laktaši i prijavili da Vrbasom pluta ženska osoba i da je živa. Nije nam trebalo dugo da se spremimo, a kako nam je baza u naselju Trn u rekordnom vremenu smo došli do Šušnjara", počeo je ispovijest Vujasinović, inače profesionalni ronilac, zaposlen u Specijalnoj policiji MUP RS.

"Kada smo došli do Šušnjara, vidjeli smo da je žena zapela u granje u Vrbasu, te da je jedan čovjek takođe ušao u vodu da joj pomogne, ali bez uspjeha. Zajedno sa kolegom sam skočio u vodu i izvukli smo ženu na sigurno", ispričao je Vujasinović za Nezavisne.

Bila je kaže u polusvjesnom stanju, pothlađena, a tjelesna temperatura do nekoliko stepeni niža od normalne. Nakon izvlačenja iz hladne vode, odvezli su je u ambulantu u Trnu, odakle je kolima prebačena u banjalučki UKC.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije