Skandalozno: Mladen Grujičić izvrijeđao majke Srebrenice

23
Radiosarajevo.ba
Skandalozno: Mladen Grujičić izvrijeđao majke Srebrenice
Foto: Prtscr/N1 / Mladen Grujičić proglasio pobjedu

Mladen Grujičić, načelnik Srebrenice, uoči 11. jula izjavio je da će u ovom gradu biti održane dve komemoracije žrtvama rata u Bosni i Hercegovini.

Naglasio je kako ratni ožiljci u tom kraju neće još dugo zarasti.

"Mi Srbi, od 7. do 12. jula sjećamo se svojih preko 3.500 poginulih od 1992. do 1995. u Podrinju, kulturnim i sportskim priredbama i komemoracijom u selu Zalazju", rekao je Grujičić za list Večernje novosti.

Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"

Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"

Obilježavanje godišnjice genocida bit će održana 11. jula u Potočarima, a Grujičić navodi da on nije dobio informaciju ko će učestvovati, uz ocjenu da se "ni 28 godina od završetka rata mir nije u potpunosti vratio u Srebrenicu".

Kako kaže, situacija u Srebrenici uoči komemoracije je mirna u odnosu na 2018. godinu, ističući kako "nema prijetnji Bošnjaka", te je dodao:

"Mi i dalje razumijemo njihovu bol, a oni našu i dalje ne razumiju", kazao je Grujičić, ističući da je nevladina organizacija Majke Srebrenice 'motor mržnje među ljudima'.

11. jula u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari bit će obilježena tragična godišnjica genocida nad Bošnjacima i nevino stradalim civilima za čiju su smrt odgovorne srpske snage.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (23)

/ Najnovije