Skandalozni i sramni Milorad Dodik se pretvara da je antifašista i istovremeno negira genocid

10
Radiosarajevo.ba
Skandalozni i sramni Milorad Dodik se pretvara da je antifašista i istovremeno negira genocid
Foto: Srpskainfo / Milorad Dodik danas u Banjoj Luci

Milorad Dodik, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS, nastavio je danas, 9. maja, s pokušajima revizije historije, uzaludno trošeći napore da izjednači partizane s četnicima.

Ovaj put, lupio je "ko Maksim po diviziji", da su Srbi imali dva antifašistička pokreta. Koji Srbi, kad smo se na Balkanu borili pod Titovom jugoslovenskom zastavom u Drugom svjetskom ratu, Dodik nije objasnio. Uglavnom, (ti neki) "Srbi su imali dva antifašistička pokreta - jedan je bio partizanski, a drugi otadžbinski", (s)lagao je danas, baš na Dan pobjede protiv fašizmom, samoproglašeni laktaški vožd.

Pa su, nastavio je lupetati u Banjoj Luci, (ti neki) "Srbi stradali masovno kao i Rusi, ali i svi oni koji su bili na udaru ideologije iz Njemačke koja je imala priliku da se širi samo prema Balkanu i Rusiji".

Potvrđeno: Marin Vukoja će biti jedini kandidat za sudiju Ustavnog suda BiH

Potvrđeno: Marin Vukoja će biti jedini kandidat za sudiju Ustavnog suda BiH

Nije valjda imao argumenata da i danas kinji europske čelnike, pa je to ovako pokušao: "Pobjeda nad fašizmom je trajna i proslava ne može da bude zabranjena nekim drugim terminima kako to pokušavaju iz Evrope gdje kažu da je to Dan Evrope, uopšte ne pominjući fašizam."

A, onda, opet klizeći povratak lažnog antifašiste i istinskog nacionaliste koji, i na ovakav dan, nastavlja negirati genocid koji je počinjen u Srebrenici u julu 1995. godine. 

"Njemačka nije slučajno kosponzor te rezolucije i radi sve da se osveti Srbima zbog Prvog i Drugog svjetskog rata. U Srebrenici se desio strašan zločin, a donošenje rezulucije je put ka potpunom nesporazumu i Srbi se neće pomiriti sa tim", zaključio je patološki lažov iz manjeg entiteta u Bosni i Hercegovini koji bi, govoreći o slobodama, rekao da im je ostala još jedna, "da se oslobodimo BiH"... 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije