Skandalozna izjava Sanje Vlaisavljević: 'Ratne zločince treba rehabilitovati'

35
Radiosarajevo.ba
Skandalozna izjava Sanje Vlaisavljević: 'Ratne zločince treba rehabilitovati'
Foto: Printscreen / Sanja Vlaisavljević

Ministrica za kulturu i sport Federacije Bosne i Hercegovine Sanja Vlaisavljević (HDZ) iznijela je sramotan stav o ratnim zločincima. 

Naime, tokom gostovanja na N1 televiziji, Vlaisavljević je izjavila kako ratne zločince treba rehabilitovati. Još je dodala kako to više nisu zločinci, kada odsluže kaznu. 

Na pitanje voditeljke o sličnom stavu predsjednice FBiH Lidije Bradare, Vlaisavljević je izjavila kako je Bradara rekla odličnu stvar. 

Nesvakidašnji skandal na suđenju državljaninu BiH u Njemačkoj: U sudnici uhapšen svjedok

Nesvakidašnji skandal na suđenju državljaninu BiH u Njemačkoj: U sudnici uhapšen svjedok

Njene izjave su zapalile društvene mreže, a dobila je veliki broj (opravdanih) kritika

Mahir Mešalić (DF) reagovao je na svojim Twitter i Facebook profilima, rekavši kako su za njeno imenovanje krivi dužnosnici Trojke. Imenom je prozvao Nermina NikšićaElmedina KonakovićaEdina Fortu

Korisnica Twittera jednostavno je rekla: "Šta očekivati od zemlje, u kojoj primjer kulture treba da bude Sanja Vlaisavljević!" 

Jedan korisnik ove društvene mreže na šaljiv način je opisao situaciju: "Sanja Vlaisavljević je iznijela tezu o resocijalizaciji i rehabilitaciji ratnih zločinaca. Ona je ministrica kulture Federacije BiH. Izabrana je glasovima Trojke+ i HDZ-a. Prema tome, logično je za očekivati da Dino Konaković napiše neki FB ili twitter status u kojem spominje SDA." 

Podsjetimo, Sanja Vlaisavljević 'proslavila' se komentarima kako u Sarajevu "nema Djeda Mraza", a federalna ministrica postala je 28. aprila, kada je imenovana nova Vlada FBiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (35)

/ Povezano

/ Najnovije