Skaka razgovarao s Bandićem o unapređenje saradnje Sarajeva i Zagreba

Radiosarajevo.ba
Skaka razgovarao s Bandićem o unapređenje saradnje Sarajeva i Zagreba
Grad Sarajevo / Bandić i Skaka
Stvaranjem partnerskih odnosa između gradova omogućava brz transfer znanja i iskustava

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka razgovarao je s gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem o unapređenje saradnje dvaju gradova, posebno u oblasti kulture.

Sagovornici su istakli da se stvaranjem partnerskih odnosa između gradova omogućava brz transfer znanja i iskustava. Budućnost Evrope je u saradnji gradova i unapređenju njihovih, prije svega ekonomskih i kulturnih odnosa, koji će rezultirati većem kvalitetu života njihovih građana, rečeno je tokom susreta.

Grad Sarajevo i Grad Zagreb ove godine obilježavaju 15 godina izuzetne saradnje na osnovu Sporazuma potpisanog 2001. godine.

Zagrebačka filharmonija upriličit će koncert u nedjelju, 8.maja, u sarajevskoj Vijećnici, na drugu godišnjicu njenog ponovnog otvaranja.

Koncert Zagrebačke filharmonije je poklon Gradu Sarajevu povodom obilježavanja Dana Evrope i pobjede nad fašizmom i još jedna potvrda dugogodišnjeg prijateljstva i partnerstva dva grada, poručeno je sa sastanka.

Skaka je boravio u Zagrebu povodom obilježavanja 100. godišnjice institucionaliziranog islama u Hrvatskoj, saopćeno je iz Grada Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije