Sjednica Vlade FBiH počela u Sarajevu

Fena
Sjednica Vlade FBiH počela u Sarajevu
Vlada Federacije BiH će, na današnjoj 60. sjednici koja je počela u Sarajevu, razmatrati više prednacrta i nacrta zakonskih dokumenata.

Tako će biti razmotreni prednacrti zakona o računovodstvu i reviziji u Federaciji Bosne i Hercegovine i o registru finansijskih izvještaja. Riječ je o zakonima čiji je krajnji cilj podizanje nivoa kvaliteta finansijskog izvještavanja i usklađivanje s najboljim međunarodnim praksama u ovoj oblasti.

Na dnevnom redu je i Prednacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću, te  informacija o aktivnostima na sprečavanju i suzbijanju pojave nelegalnog priređivanja internet igara na sreću, poduzetim iz nadležnosti Federalnog ministarstva finansija. Također, vlada će utvrditi mišljenje o poslaničkim inicijativama i prijedlozima vezanim za regulisanje priređivanja igara na sreću.

Federalna vlada će razmoriti Dokument okvirnog budžeta FBiH za period 2017.-2019. godina koji predstavlja preliminarni nacrt Budžeta Federacije BiH za 2017. godinu, te sadrži preliminarne projekcije budžeta za 2018. i 2019. godinu.

Na dnevnom redu je  i Izvještaj o stanju poreznog duga na dan 31. marta 2016.godine s prijedlogom mjera koje je predložilo Federalno ministarstvo finansija.

Federalna vlada će danas razmotriti i nacrte zakona o dopuni Zakona o zdravstvenoj zaštiti i o izmjeni Zakona o sistemu poboljšanja kvaliteta, sigurnosti i o akreditaciji u zdravstvu.

Među tačkama dnevnog reda je i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Nacrt sporazuma o prenosu osnivačkih prava Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine, Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine i Biblioteke za slijepa i slabovidna lica Bosne i Hercegovine između Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Vlade Federacije BiH, Vlade Kantona Sarajevo i Grada Sarajeva.

Vlada FBiH će se danas izjašnjavati i o produženju roka za subvencioniranje računa za električnu energiju do kraja ove godine, a na koji imaju pravo kupci s najnižim iznosom penzija i korisnici stalne novčane pomoći. 

Bit će razmotreni i prijedlozi odluka o odobravanju izdvajanja iz komisionih sredstava Vlade FBiH i odobravanju kredita privrednom društvu Binas d.d. Bugojno i o odobravanju reprograma kredita Privrednom društvu Operator-Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo, te o usvajanju Bilansa energetskih potreba Federacije Bosne i Hercegovine za 2016. godinu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije