Sjednica Skupštine USK-a: Potvrđena Vlada, Ružnić premijer, SDA u opoziciji

Radiosarajevo.ba
Sjednica Skupštine USK-a: Potvrđena Vlada, Ružnić premijer, SDA u opoziciji
Foto: Vlada USK / Članovi Vlade USK-a polažu zakletvu
Završena je sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona na kojoj je potvrđena Vlada na čelu s Mustafom Ružnićem (A-SDA).

Mandatar Ružnić je imenovao novu Vladu, te najavio ono što će raditi u narednom periodu, izvještava portal biscani.net

Novu Vladu čine četiri ministra iz koalicije A-SDA – Pomak, tri ministra iz SDP-a, te po jedan ministar iz SBB-a i Nezavisnog bloka. Novu većinu podržala je svojim glasom i jedna zastupnica Naše stranke.

To znači da je Stranka demokratske akcije (SDA)  ostala u opoziciji nakon što je prije nešto više od dva mjeseca izglasano nepovjerenje dotadašnjem sazivu Kantonalne vlade i premijeru Huseinu Rošiću.

Imenovana nova Vlada USK-a: Svi se udružili protiv SDA i Abdićevih Laburista

Premijerska pozicija tada je povjerena je Mustafi Ružniću iz Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA) koji je sada potvrđen za premijera.

Ermin Zulić (SBB) novi je ministar za pitanja boraca i ratnih vojnih invalida, Nermina Ćemalović (SDP) je ministar zdravstva, rada i socijalne politike, Adnan Alagić (A-SDA) ostaje na svom radnom mjestu – ministar građenja, prostornog uređenja i zaštite okoliša, Nermin Kljajić (A-SDA) je ministar unutrašnjih poslova, Nijaz Kadirić (Nezavisni blok) ministar privrede, Asim Dizdarević (A-SDA) ministar pravosuđa i uprave, Sulejman Kulenović (SDP) ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vedran Prša (SDP) ministar finansija, dok je ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta ostao Damir Omerdić (Pomak).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije