Sjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta u drugoj polovini juna

1
Fena
Sjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta u drugoj polovini juna
Foto: Fena / Arhiv / Uskoro sjednica

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine bit će održana u drugoj polovini ovog mjeseca i velika je vjerovatnoća da će se dio dnevnog reda odnositi na energetiku, rečeno je Feni iz Parlamenta.

Junska sjednica ovog doma najavljena je i nakon sastanka održanog posljednjeg dana maja u sjedištu Federalnog parlamenta u Sarajevu.

Kako je rečeno, cilj je ostvariti bolju koordinaciju federalne zakonodavne i izvršne vlasti, odnosno Vlade i Parlamenta, a jedna od poruka u izjavama učesnika je i da će sjednice Predstavničkog doma biti češće nego dosad.

Elektroprivreda BiH objavila saopćenje: Od nedjelje promjene u tarifama električne energije

Elektroprivreda BiH objavila saopćenje: Od nedjelje promjene u tarifama električne energije

Učesnici su bili iz oba parlamentarna doma, iz stranaka aktuelne parlamentarne većine, kao i predstavnici Federalne vlade. Prisustvovali su i dvoje članova izvršnog rukovodstva Federacije BiH, predsjednica Lidija Bradara i potpredsjednik Igor Stojanović, dok drugi potpredsjednik FBiH Refik Lendo nije bio pozvan.

On to smatra diskriminacijom organizatora, prekoračenjem službenog položaja i ovlaštenja, prenijeli su mediji nakon sastanka, kao i izjavu potpredsjednika FBiH Igora Stojanovića iz čijih riječi proizilazi da Lendo i Stranka demokratske akcije nisu dio većine, zbog čega nisu dobili poziv.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije