Sjećate li se priče o povrijeđenoj bijeloj rodi, dobila je sretan kraj

0
Radiosarajevo.ba
Sjećate li se priče o povrijeđenoj bijeloj rodi, dobila je sretan kraj
FOTO: Facebook / Roda je boravila kratko kod porodice Ćajić

Sjećate li se priče o povrijeđenoj rodi iz Sokoca, koju je grupa građana pronašla kada je ispala iz gnijezda. Dobila je sretan ishod. Prije par dana raširila je krila i kako to već rade ptice selice, odletjela u toplije krajeve.

Ovu lijepa vijest objavljena je na Facebook grupi "Romanija Outdoor".

"Nakon što je ornitolog iz Banja Luke Draško Adamović dao upute kako da se zbrine povrijeđena ptica, utočište i novi dom rodi ponudila je porodica Ćajić iz Bjelosavljevića.

Prošle su 32 godine otkako je zapaljena Grbavica. Danas ljepša nego ikad prije

Prošle su 32 godine otkako je zapaljena Grbavica. Danas ljepša nego ikad prije

U svome dvorištu napravili su joj gnijezdo, mjesec dana su pratili njeno zdravstveno stanje, povrijeđenu nogu liječili medikamentima i hranili adekvatnom hranom do potpunog oporavka.

Ova ptica selica koja prema vjerovanjima donosi sreću i prosperitet porodici već par dana ne boravi u Bjelosavljevićima. Prema informacijama, koje smo dobili od članova porodice Ćajić, oporavila se i odletjela. Sretan put i do novog proljeća", navedeno je u objavi na Facebook-u. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije