Sjećanje na stradale Bošnjake iz Kotor-Varoši

Radiosarajevo.ba
Sjećanje na stradale Bošnjake iz Kotor-Varoši

Bošnjaci Kotor-Varoši u nedjelju će skromno i dostojanstveno obilježiti 21 godinu otkako su srpske snage na području MZ Grabovica zarobile grupu od 161 Bošnjaka, koji su pokušali da se probiju iz sela Večića, općina Kotor-Varoš, do teritorije opštine Travnik, javlja Fena.

"Njihova sudbina još je nepoznata kao što nisu pronađeni ni posmrtni ostaci još 20 stradalih na tom putu. Porodice po ko zna koji put apeluju na institucije i pojedince da ne šute i ne zatvaraju oči jer nestali nisu samo brojke, kao i da proslijede informacije o potencijalnim pojedinačnim ili masovnim grobnicama i pomognu u pronalasku posmrtnih ostataka i vraćanju identiteta njihovih članova porodica", saopšteno je iz Organizacije  porodica šehida  zarobljenih i nestalih  osoba Vrbanja  Kotor-Varoš.

S područja Kotor-Varoši još se traži 277 osoba i više desetina dijelova posmrtnih ostataka za osobe od kojih su porodice preuzele samo sitne dijelove tijela i obilježile mjesto ukopa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije