Sivro pojasnio održavanje nastave u KS-u nakon tragedije uposlenica OŠ Kovačići

A. S.
Sivro pojasnio održavanje nastave u KS-u nakon tragedije uposlenica OŠ Kovačići
Screenshot / Nastradale zaposlenice OŠ Kovačići

Pratim situaciju koja je nastala nakon tragedije naših kolegica na Darivi, u nesreći u kojoj su smrtno stradale četiri uposlenice Osnovne škole Kovačići. U ovom trenutku nema nikakvih zahtjeva da nastava u ponedjeljak i utorak bude skraćena, sem obavještenja iz Uprave OŠ Kovačići. Ako neko bude tražio da dođe do nekih promjena, mi ćemo reagirati.

To je za Radiosarajevo.ba kazao Saudin Sivro, predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja FBiH, koji je odgovorio na naše pitanje u vezi nastave u osnovnom obrazovanju u ponedjeljak i utorak, nakon tragične nesreće kod Sarajeva u kojoj su poginule Merima Balkić, Lejla SadikovićAlmina Ćorović i Mina Kadrić, sadašnje i bivše uposlenice OŠ Kovačići. 

Automobil sletio u kanjon Miljacke

Sarajevo: Izvučena tri tijela smrtno stradalih osoba u saobraćajnoj nesreći 

U saobraćajnoj nesreći na Darivi poginule četiri uposlenice OŠ 'Kovačići'

Počelo izvlačenje tijela smrtno stradalih u saobraćajnoj nesreći na Darivi

Podsjetimo, zbog tragičnog stradanja četiri uposlenice Osnovne škole Kovačići, Vlada Federacije BiH je danas na hitnoj sjednici donijela odluku o proglašenju 16. aprila, utorak, Danom žalosti u Federaciji Bosne Hercegovine.

Posljednji pozdrav - undefined

Foto: OŠ Kovačići: Posljednji pozdrav

Uprava OŠ Kovačići jučer je objavila važno saopćenje koje ponovo prenosimo u cijelosti

"Obavještavamo učenike i njihove roditelje da će ponedjeljak (15. april) nastava biti skraćena na 30 minuta. Nastava u drugoj smjeni počinje u 14 sati. U utorak (16. april) neće biti realizovana nastava niti produženi boravak. 

Komemorativna sjednica ispred JU OŠ Kovačići i Općine Novo Sarajevo će se održati u ponedjeljak (15. aprila) u 12 sati u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo. 

Komemorativna sjednica ispred Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo će se održati u utorak (16. aprila) u sali Skupštine Kantona Sarajevo.

U školi će se od ponedjeljka biti postavljena Knjiga žalosti", navodi se u saopćenju koje je potpisala Uprava ove škole. 

Dakle, nastava u školama u Kantonu Sarajevo se odvija kao svakog ponedjeljka i utorka, sem u Osnovnoj školi Kovačići. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije