Situacija u zemlji još uvijek se može okrenuti nabolje

Anadolija
Situacija u zemlji još uvijek se može okrenuti nabolje
AA / Inzko i Izetbegović
Visoki predstavnik, Valentin Inzko, danas se u Sarajevu sastao sa članom Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, Bakirom Izetbegovićem

Tom prilikom su razgovarali o aktuelnim pitanjima, trenutnoj političkoj situaciji u BiH i provedbi Daytonskog mirovnog sporazuma.

“Situacija u zemlji još uvijek se može okrenuti nabolje. Vrijeme u 2017. godini, koja nije izborna godina, može se bolje potrošiti nego što je bio slučaj s 2016. Upitnik EU je izvrsna prilika da politički lideri krenu dalje s procesima integracije i reformi, čime bi ostvarili konkretne koristi za život građana", rekao je Inzko.

Kako se navodi u saopćenju OHR-a, Inzko je istakao kako političari trebaju ispuniti obećanja koja su dali građanima BiH.

"Političari treba da ispune obećanja koja su dali građanima BiH, što znači da se trebaju fokusirati na ostvarenje socijalnog i ekonomskog napretka", izjavio je visoki predstavnik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije