Situacija u SBK-u dosta ozbiljna, sve ekipe civilne zaštite na terenu

Radiosarajevo.ba
Situacija u SBK-u dosta ozbiljna, sve ekipe civilne zaštite na terenu
Foto: TNT Portal / Područna škola u Novoj Bili
Obilne kiše i topljenje snijega u Bosni i Hercegovini pokrenuli su brojna klizišta, a saobraćaja je blokiran na više putnih pravaca širom BiH.

Prema dosadašnjim informacijama, najgora situacija je u Srednjobosanskom kantonu i Zeničko-dobojskom kantonu gdje su sve ekipe civilne zaštite na terenu...

Uslijed povišenog vodostaja rijeka, u općini Busovača su ugrožena naselja, među kojima su Polje, Krčevine, Kaonik, te vikend naselje prema Tisovcu, dok u Kaćunima, zbog vjetra tokom protekle noći, ima odnesenih krovova, kao i poplavljenih kuća, piše TNT portal.

U općini Travnik problema ima u naselju Polje Slavka Gavrančića, u kojem su oborinske vode poplavile zemljište i kuće, u naselju Bojna zaustavljen je promet, a rijeka se izlila u naselju Dolac na Lašvi.

Također, pokrenuta su dva klizišta u toj općini, u Pokrajčićima i naselju Bijelo Bučje.

U naselju Podgradina, u općini Vitez, pokrenuto je, također, klizište, a nabujala rijeka stvara probleme u nekoliko naselja, među kojima su Kremenik, Vranjska i Šantići, dok je u naselju Rijeka ugroženo desetak kuća.

U Bugojnu je bilo ugroženo 20-ak kuća, ali na svu sreću voda se povukla, ali u naselju Donje Karadže kuće ugrožavaju podzemne vode te je teška situacija.

Problema sa poplavama ima i u općini Novi Travnik, dok se na području Kreševa otežano saobraćaj odvija prema Kiseljaku.

Vodostaj rijeke povišen je i u Fojnici, a otežano se prometuje i u naselju Gromiljak, općina Kiseljak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije