Situacija u BiH zabrinula - Togo

Radiosarajevo.ba
Situacija u BiH zabrinula - Togo


O situaciji u BiH ne brinu se samo velike svjetske sile već i manje države koje većina naših građana ne bi znala ni naći na karti svijeta.

Tako je predstavnik afričke države Togo u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda održao govor o našoj zemlji ove sedmice tokom rasprave o BiH.

Moja zemlja prati sa zabrinutošću trenutni politički zastoj koji koči normalno funkcioniranje institucija BiH“, kazao je predstavnik Toga u Vijeću sigurnosti Kodjo Menan, nakon opaske da je dobro što je vlada u BiH formirana nakon 15 mjeseci.

Kako piše Dnevni avaz, dobro poznavanje prilika u BiH, predstavnik ove afričke zemlje je pokazao, između ostalog, kada je upozorio da nacionalistička retorika potkopava funkcioniranje državnih institucija u našoj zemlji.

Togo je inače država na zapadu Afrike i graniči sa Ganom, Beninom i Burkinom Faso. Njena površina je oko 57 hiljada kilometara.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije