SIPA ultramaratonom odaje počast Trajkovskom

Radiosarajevo.ba
SIPA ultramaratonom odaje počast Trajkovskom


Povodom obilježavanja devete godišnjice od pogibije predsjednika Makedonije Borisa Trajkovskog, šest pripadnika Jedinice za specijalnu podršku Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), danas su startovali ultramaratonsku utrku od Sarajeva do Rotimlja.

Dionicu dugu 170 kilometara specijalci SIPA-e trčat će štafetno u četiri etape do 26. februara.

Učesnike ultaramaratona na startu, ispred sjedišta Državne agencije za istrage i zaštitu u Istočnom Sarajevu, pozdravili su ambasador Makedonije u BiH Rami Rexhepi i direkrtor SIPA-e Goran Zubac koji su istakli da se radi o gestu koji produbljuje prijateljeske veze naroda BiH i Makedonije.


Boris Trajkovski (Foto: nasto.int)

Cilj današnje prve dionice ulatramaratona bit će na Bradini. U nedjelju je predviđeno da se trči dionica od Bradine do Jablanice, a trećeg dana, 25. februara, dionica od Jablanice do Mostara.

Četvrtu, ujedno i posljednju dionicu, od Mostara do Rotimlja, gdje je 26. februara u avionskoj nesreći poginuo makedonski predsjednik Trajkovski, specijalci SIPA-e trčat će 26. februara, a njihov dolazak na mjesto pogibije makedonskog predsjednika očekuje se do podne, kada će članovi porodice, prijatelji, saradnici i poštovaoci na ovom mjestu položiti vijence.

Ovogodišnji ultramaraton uvod je u projekt trčanja ultramaratona od Rotimlja do Skoplja, čija je realizacija planirana 2014. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije