SIPA uhapsila jednu osobu zbog neovlaštenog prometa oružjem

Fena
SIPA uhapsila jednu osobu zbog neovlaštenog prometa oružjem
SIPA / Ilustracija
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su uhapsile jednu osobu i izvršili pretrese tri objekta na području Foče.

Jutrošnje aktivnosti provedene su po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, a u saradnji s policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske i MUP-a Crne Gore, zbog postojanja osnova sumnje da je osoba počinila krivično djelo neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe. Istovremeno na području Crne Gore, policijski službenici MUP-a Crne Gore, izvršili su pretrese objekata i pozvali više osoba u svojstvu osumnjičenih.

Prilikom pretresa, pronađeno je i privremeno oduzeto osam ručnih bacača „Zolja“, dva „Tromblona“, poluautomatska puška i dvije lovačke puške bez odgovarajuće dokumentacije, veća količina municije različitih kalibara.

Uhapšena osoba će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, biti predata postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH, na dalje postupanje, saopćeno je iz SIPA-e. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije