SIPA uhapsila Dragana Glogovca zbog ratnog zločina u Zavidovićima

Radiosarajevo.ba
SIPA uhapsila Dragana Glogovca zbog ratnog zločina u Zavidovićima

Postupajući prema naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u ranim jutarnjim satima na području Bijeljine uhapsili Dragana Glogovca (1959), javlja Fena.

D.G. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva i krivično djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, nad žrtvama bošnjačke i hrvatske nacionalnosti, na području Zavidovića tokom 1992. godine.

Glogovac je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je da je kao pripadnik Vojske RS-a zajedno s ostalim vojnicima poduzimao radnje nečovječnog postupanja i mučenja prema zatvorenicima bošnjačke i hrvatske nacionalnosti, zatvorenim u zatvoreničkom objektu Franjo Herljević u Kamenici, opština Zavidovići.

Nakon izvršene kriminalističke obrade u službenim prostorijama SIPA-e, D.G. bit će predat Tužilaštvu BiH na dalje postupanje, saopštili su iz SIPA-e.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije