SIPA uhapsila 5 pripadnika automafije

Radiosarajevo.ba
SIPA uhapsila 5 pripadnika automafije
/ Foto: SIPA

U akciji koja je započela u nedjelju 27.1.2013. godine u ranim jutarnjim na području Hercegovine, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) lišili su slobode pet osoba zbog sumnje da su kao članovi organizirane kriminalne skupine  počinili kaznena djela iz oblasti autokriminaliteta.

Pretresima pet lokacija, policijski službenici SIPA-e pronašli su i privremeno oduzeli nekoliko ukradenih vozila, od kojih je jedno u voznom stanju, a 4 vozila su rastavljena u dijelove; dijelove ukradenih vozila, krivotvorenu dokumentaciju za navedena vozila, mobilne telefone, SIM kartice, vatreno oružje (dvije automatske puške i određena količina municije).

Osobe lišene slobode  će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uz izvješće o postojanju osnova sumnje o počinjenju kaznenog djela iz članka 250, stav 1 KZ BiH (Organizirani kriminalitet), a u vezi sa kaznenim djelom iz članka 216, stavak 1 (Carinska prevara) i članka 373, stavak 1 KZ F BiH (Krivotvorenje isprava)biti predati na dalje postupanje Tužiteljstvu BiH, saopćeno je iz SIPE. 

Današnja akcija je izvedena po naredbi Tužiteljstva BiH,  i Suda BiH, a u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije i MUP-a Zapadno-hercegovačke županije.

Pretresi su još u tijeku, a tijekom dana, po naredbi Tužiteljstva BiH, očekuje se lišenje još jedne osobe. 

Odranije je poznato da se među uhapšenim osobama nalaze dvojica stanovnika Zvornika, te dvojica iz Istočnog Sarajeva, sa inicijalima V.D., P.S., M.S. i M.M.

U fotogaleriji pogledajte oduzeta vozila i rezervne dijelove

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije