SIPA: U Sarajevu uhapšen osumnjičeni za ubistvo u Srbiji (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
SIPA: U Sarajevu uhapšen osumnjičeni za ubistvo u Srbiji (VIDEO)

Postupajući po međunarodnoj potjernici, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), danas su, 16. oktobra, na području Sarajeva lišili slobode osobu inicijala M.K. (1980).

 

S ciljem hapšenja i izručenja Srbiji, NCB IP Beograd je za M.K. raspisao potjernicu zbog ubistva Ivana Cvetković u noći između 15. i 16. jula 2012. godine u Beogradu i teškog ranjavanja dvije osobe. 

Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, policijski službenici SIPA-e locirali su i stavili pod nadzor navedenu osobu, koja je danas oko 13,00 sati u munjevitoj akciji SIPA-e lišena slobode u ugostiteljskom objektu na području  Sarajeva.

Na osnovu usmenih naredbi Tužilaštva BiH i Suda BiH, u okviru današnjih aktivnosti izvršen je pretres jednog objekta na području Sarajeva, prilikom čega su pronađene i privremeno izuzete krivotvorene isprave R. Slovenije (lična karta, vozačka dozvola i putna isprava). 

Bio je i pretres  jednog objekta na području Mostara, koji je takođe koristila osumnjičena osoba. Nezvanično se doznaje da je riječ o Marku Kurtoviću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije