SIPA u Sarajevu raskrinkala proizvodnju 'skunka'

Radiosarajevo.ba
SIPA u Sarajevu raskrinkala proizvodnju 'skunka'

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su pretresli privatnu kuću u naselju Ahatovići, u Opštini Novi Grad, i tom prilikom pronašli dvije laboratorije za proizvodnju opojne droge 'skunk'.

SIPA je prilikom pretresa pronašla oko 230 stabljika opojne droge 'skunk', veći broj folija sa zemljom sa kojih je skinuta navedena droga i veća količina droge spremna za dalju distribuciju.

Pored toga, pronađene su i privremeno oduzete kompletne elektroinstalacije sa razvodnim pločama, prigušnicama, žaruljama za rast i cvat opojne droge, kao i hemikalije potrebne za uzgoj, te precizna digitalna vaga, pribor za pakovanje i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazni materijal.

U ovoj akciji, pripadnici SIPA-e su priveli dvije osobe zbog dovođenja u vezu sa izvršenjem krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Uhapšene osobe će biti privedene u službene prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade, a potom će biti predate nadležnom Tužilaštvu na dalje postupanje.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije