SIPA u akciji: Uhapšene dvije osobe, oduzeto oružje

Radiosarajevo.ba
SIPA u akciji: Uhapšene dvije osobe, oduzeto oružje
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pretresli su dvije lokacije u Bihaću, a u sklopu ove akcije dvije osobe su uhapšene.

U cilju sprečavanja i otkrivanja nedozvoljenog posjedovanja oružja ili eksplozivnih materija, policijski službenici SIPA-e su u saradnji s policijskim službenicima MUP-a Unsko-sanskog kantona po naredbi Općinskog suda u Bihaću, pretresli stambene objekte zbog postojanja osnova sumnje da su osobe koje ih koriste počinile krivično djelo - nedozvoljeno posjedovanje oružja ili eksplozivnih materija.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti - jedna automatska puška call. 7,62mm, jedna poluautomatska puška call. 7,62mm, osam okvirova za automatsku pušku, 165 komada metaka call. 7,62mm, nastavak za tromblonsku granatu i pribor za čišćenje oružja.

Nakon kriminalističke obrade, u skladu s odlukom postupajućeg tužioca, odlučit će se o daljem statusu uhapšenih osoba, saopćeno je iz SIPA-e.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije