SIPA privela komesara policije HNK-a Iliju Lasića

Radiosarajevo.ba
SIPA privela komesara policije HNK-a Iliju Lasića
FOTO: Arhiv / SIPA u Mostaru

Pripadnici Državne agencije zaistrage i zaštitu (SIPA) priveli su večeras u prostorije u Mostaru Iliju Lasića, komesara MUP HNK-a, koji je jutros izdao naredbu da se spriječi prebacivanja migranata u izbjeglički centar Salakovac kod Mostara, javlja BHRT.

Podsjećamo, jutros oko 10 sati naoružani pripadnici MUP-a HNK-a su po naredbi komesara Lasića na Ivan Sedlu zaustavili kolonu autobusa u kojima su bili migranti, a koji su po odluci Vijeća ministara trebali biti prebačeni u izbjeglički centar nadomak Mostara. Prilikom ove akcije, hercegovački policajci su rekli da im je naredbu izdao komesar Ilija Lasić.

 

Nakon toga reagirao je državni ministar sigurnosti Dragan Mektić koji je ovaj čin nazvao državnim udarom, te je od Tužilaštva BiH zatraženo da do kraja dana poduzme sve adekvatne mjere kako bi Lasić i njegovi naredbodavci bili procesuirani zbog antiustavnog djelovanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije