SIPA otkrila i privremeno oduzela oko 3,5 kilograma nakita

0
Radiosarajevo.ba
SIPA otkrila i privremeno oduzela oko 3,5 kilograma nakita
Foto: SIPA / Ilustracija

U nastavku aktivnosti u okviru operativne akcije kodnog naziva „Zlatni karat“, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, 2. februara, na području Kantona Sarajevo, pretresli tri lokacije zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „Organizovani kriminal“, u vezi sa krivičnim djelima „Krijumčarenje“, „Organiziranje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe“, „Poreska utaja ili prevara“ i „Krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i tegova“, istog zakona.

Prilikom pretresa stambenog objekta, poslovnog objekta i sefa koji se nalazi u jednoj komercijalnoj banci, policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli oko 3,5 kilograma zlatnog i srebrnog nakita, mobilni telefon, tri digitalne vage, te raznu dokumentaciju koja će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

O realizaciji navedenih naredbi policijski službenici SIPA-e sačinit će odgovarajuće izvještaje, koji će zajedno sa prilozima biti dostavljeni Sudu BiH Tužilaštvu BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije