SIPA demantirala da su njeni pripadnici prisluškivali Gordanu Tadić i Ružicu Jukić

Radiosarajevo.ba
SIPA demantirala da su njeni pripadnici prisluškivali Gordanu Tadić i Ružicu Jukić
Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) saopćila je danas da v.d. glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordana Tadić i potpredsjednica VSTV-a Ružica Jukić nikada nisu bile predmet rada SIPA-e, niti su prema njima poduzimane posebne istražne radnje.

Ovo saopćenje izdato je nakon što su Tužiteljstvu BiH dostavljeni dokumenti koji ukazuju na provođenje posebnih istražnih radnji praćenja kretanja v.d. glavne tužiteljice Gordane Tadić, kao i transkripti razgovora između potpredsjednice VSTV Ružice Jukić i v.d. glavne tužiteljice Gordane Tadić.

"Odjel za unutrašnju kontrolu SIPA-e, 29.8. i 30.8.2017. godine, izvršio unutrašnju inspekciju, prilikom čega nisu utvrđene bilo kakve zloupotrebe od strane nadležnih organizacionih jedinica SIPA-e ili pojedinaca kada je u pitanju provođenje posebnih istražnih radnji. Osim navedenog, nadležne organizacione jedinice izvršile su pregled svih izlaznih akata SIPA-e u 2017. godini, prilikom čega nije pronađen akt, ni druga dokumentacija sličnog sadržaja. Također, tokom 2017. godine nije evidentiran nijedan akt sa oznakom tajnosti „vrlo tajno“.

Budući da je utvrđeno da SIPA nikada nije provodila posebne istražne radnje u konkretnom slučaju, kako je navedeno u predmetnoj prijavi, a kako su izvještavali pojedini mediji, niti je u vezi s tim sačinjen bilo kakav akt, očigledno je da se radi o krivotvorenoj dokumentaciji", saopćeno je iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije