SIPA: Četiri osobe uhapšene zbog ratnog zločina

Radiosarajevo.ba
SIPA: Četiri osobe uhapšene zbog ratnog zločina

Postupajući po naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su na području Prijedora i Banje Luke slobode lišili četiri osobe zbog ratnog zločina. 

Slobode su lišene osobe inicijala M.K. (1947), G.M. (1973), M.M. (1970) i R.M. (1963) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 173. KZ BiH Ratni zločin protiv civilnog stanovništva, na području Sanskog Mosta, u periodu od 1992. do 1995. godine. 

Postupajući po naredbi Suda BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu pretresli su jedan objekat na području Prijedora, s ciljem ponalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. 

Osobe lišene slobode bit će privedene u službene prostorije SIPA-e, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će biti predate Tužilaštvu BiH na daljnje postupanje, saopćeno je iz SIPA-e.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije