Sindikati i penzioneri ne podržavaju proteste

Radiosarajevo.ba
Sindikati i penzioneri ne podržavaju proteste


Sindikati i penzioneri neće podržati proteste građana koji su najavljeni za 19. marta, subotu, u Banjaluci. Ni studenti, zvanično, putem svojih organizacija, neće podržati ove proteste.

Rade Rakulj, predsjednik udruženja penzionera RS, izjavio je da ovo udruženje neće pridružiti protestima u Banjaluci 19. marta.

"Naravno, svaki građanin, bio on penzioner ili neko drugi ima pravo da javno pokaže svoje mišljenje o teškoj ekonomskoj situaciji u zemlji, tako da nemam ništa protiv ako neka grupa u skladu sa zakonom organizuje proteste i poziva građane da im se pridruže. Ali trenutno ne smatram da će penzionerima Srpske biti bolje ukoliko se Udruženje penzionera priključi tim protestima", rekao je Rakulj za "Večernje novosti".

Generalni direktor Saveza sindikata RS Velka Odžaković istakla je za "Novosti" da SSRS isto neće podržati proteste koji su zakazani za 19. mart.

"Savezu sindikata RS je dostavljen nekakav letak u kome se radnici i svi građani pozivaju na proteste 19. marta. Nije tačno naznačeno od koga je poslat ni kome je namijenjen ovaj poziv. Osoba koja je donijela taj poziv nije tražila da iko u SSRS potpiše da je primljen", istakla je Odžaković, prenosi Mondo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije