Sindikat policijskih organa u BiH uputio molbu ambasadama

4
Radiosarajevo.ba
Sindikat policijskih organa u BiH uputio molbu ambasadama
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Policijski službenici

S obzirom da Vijeće ministara BiH ne reaguje na zahtjeve Sindikata policijskih organa u Bosni i Hercegovini za uvrštavanjem uposlenih u policijskim organima u prioritete prilikom vakcinisanja protiv COVID-a 19, Savez je odlučio da se obrati ambasadama.

"Savez sindikata na osnovu Odluke Upravnog odbora obratio se Ambasadama Sjedinjenih Američkih Država, Ruske Federacije, Turske i Srbije sa molbom da ukoliko su u mogućnosti za uposlene u policijskim organima Bosne i Hercegovine (SIPA, Granična policija BiH i DKPT BiH) obezbijede dovoljan broj vakcina za vakcinaciju i revakcinaciju", navodi se u saopćenju koje potpisuje Dragan Krvavac, predsjednik Saveza.

Ukupan broj zaposlenih policijskih službenika je oko 4.000 s tim da će se konačan broj zainteresovanih utvrditi anketiranjem nakon što se pokaže interes od određene ambasade po molbi, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije