Sindikalci kod Nikšića i Lijanovića

Radiosarajevo.ba
Sindikalci kod Nikšića i Lijanovića

Delegacije Samostalnog sindikata PPDIVUT BiH i Udruženja poljoprivrednika u BiH, s predsjednicima Mehmedom Avdagićem i Mirom Pejićem na čelu, danas su razgovarale s premijerom FBiH Nerminom Nikšićem i federalnim ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerkom Ivankovićem Lijanovićem.
 
Prilikom ovog susreta, koji je organiziran na zahtjev Sindikata i Udruženja, izražen je visoki stepen obostranog uvažavanja, poznavanja materije i spremnosti za konkretne aktivnosti na rješavanju gorućih problema u primarnom poljoprivrednom sektoru i prehrambenoj industriji.

Premijer Nikšić je istaknuo da postoje određene mogućnosti dodatnog punjenja budžeta, što će omogućiti rebalans i veći nivo sredstava za podsticaje u poljoprivredno-prehrambenom sektoru. 

Uz ovo je u potpunosti prihvaćena konstatacija da u poljoprivredno – prehrambenom sektoru postoje najveće mogućnosti za nova zapošljavanja i da se tu može osigurati i do 100 hiljada radnih mjesta  te da dodatni podsticaji i nova ulaganja u poljoprivredu nemaju alternative. 

Osim toga, postignuta je puna saglasnost da se ubuduće uspostavi  čvršća međusobna saradnja i razmjena informacija u procesima donošenja određenih zakonksih akata koji tretiraju tu oblast, kaže se u zajedničkom saopćenju Sindikata PPDIVUT BiH i Udruženja poljoprivrednika u BiH.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije