Sindikalci BiH 1. maj obilježavaju radno

Radiosarajevo.ba
Sindikalci BiH 1. maj obilježavaju radno


Savez samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) i ove godine će 1. maj, Međunarodni praznik rada, obilježiti radno.

Kako stoji u saopćenju ove najveće interesne organizacije radnika, Glavni odbor SSSBiH će danas u 11 sati u Domu sindikata u Sarajevu održati vanrednu sjednicu u proširenom sastavu, a prije toga, u 9.30,  sindikalno  rukovodstvo će posjetiti izložbu sindikalnih plakata i info štand koji organizira Sekcija mladih, koji će biti postavljeni u ulici Ferhadija (od Tržnice do Vječne vatre).

Također, jedna delegacija rukovodstva SSSBiH će, prije sjednice Glavnog odbora, položiti  cvijeće na spomenik Đuri Đakoviću u parku ispred Doma sindikata, dok će druga  delegacija  posjetiti grob Miće Sokolovića, prvog predsjednika sindikata u Bosni i Hercegovini.

"Svjesni smo da će mnogi među vama i ovaj praznik rada provesti radno, ali se nadamo da ćemo već sljedeći provesti u ekonomski i socijalno stabilnijoj, te pravno uređenoj Bosni i Hercegovini", istakli su iz SSSBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije