Sinan Husić: Elektroprivreda odbila sporazum, počinje vanredna sjednica

5
A. L.
Sinan Husić: Elektroprivreda odbila sporazum, počinje vanredna sjednica
FOTO: Radiosarajevo.ba / Sinan Husić

Nakon što je rukovodstvo Elektroprivrede odbilo prijedlog sporazuma Sindikata radnika rudnika FBiH, kontaktirali smo predsjednika ovog sindikata Sinana Husića.

Husić je za portal Radiosarajevo.ba kazao da upravo počinje vanredna sjednica Upravnog odbora Sindikata.

"Upravo nam počinje sjednica Upravnog odbora. Kasnije ćemo imati više informacija", kazao je Sinan Husić za portal Radiosarajevo.ba.

Čović: Dobio sam prijedlog izmjena Izbornog zakona koji je pripremila Trojka. Nećemo to razmatrati

Čović: Dobio sam prijedlog izmjena Izbornog zakona koji je pripremila Trojka. Nećemo to razmatrati

Podsjetimo, Samostalni sindikat radnika rudnika uglja u FBiH usaglasio je sa Ministarstvom industrije i energetike prijedlog sporazuma koji je trebao riješiti probleme rudara, ali rukovodstvo Elektroprivrede prijedlog nije prihvatilo.

Ostaje nam da vidimo kakvu odluku će rudari donijeti na današnjoj sjednici.

Rudari su, podsjetimo, 23. i 24. novembra održali proteste ispred zgrade Vlade Federacije BiH jer su nezadovoljni pravilnicima o platama i radnom učinku.

Na protestu su tražili stavljanje van snage spornih pravilnika, te smjenu generalnog direktora Elektroprivrede BiH i direktora rudnika uglja u sastavu ovog javnog preduzeća. Rudari su zatražili i utvrđivanje minimalne plaće od 1.000 KM u rudarstvu u FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije