Sin ubijene Amre Kahrimanović: "Sahranjujem majku pred njen rođendan, samo sam nju imao"

1
Radiosarajevo.ba
Sin ubijene Amre Kahrimanović: "Sahranjujem majku pred njen rođendan, samo sam nju imao"
Foto: Face / Damir Hodžić

Damir Hodžić, sin ubijene Amre Kahrimanović, gostujući na Face TV, rekao je kako je poznavao policajca Elvisa Ćustendila koji je ubio njegovu majku u jednom ugostiteljskom objektu u Tuzli.

Dženaza i ukop ubijenoj Amri bit će obavljeni danas, a njen sin je sinoć naveo kako bi njegovoj majci u nedelju bio rođendan.

"Rekla mi je: 'Dame, ja sam sutra prva smjena, a prekosutra druga, pa eto dođi!'. Ja sam rekao: 'Mama, najverovatnije da ću doći prekosutra; sutra imam puno obaveza' i dogovorili smo se da u srijedu nazovem jedan restoran u Tuzli i da rezervišem sto za našu porodicu kako bismo proslavili njen rođendan koji je u nedjelju. Mi nju sutra moramospustiti u zemlju… Rođendan joj je prekosutra", istakao je Damir govoreći da sahranjuje majku pred njen rođendan.

Počela isplata aprilskih naknada civilnim žrtvama rata

Počela isplata aprilskih naknada civilnim žrtvama rata

Sa suzama u očima Damir je rekao kako je Amra bila samohrana majka.

"Ona je imala samo mene, ja sam imao samo nju. Od četvrte godine moja majka je bila samohrana majka. Sami smo prolazili kroz život, sve prepreke smo sami prevazilazili. Toliko smo bili bliski i vezani. Svaki dan smo se čuli. Kada god sam prolazio pored kafića, stanem da je vidim. Kratko je poljubim, zagrlim. Počinioc se zna. Znamo ko je ubio. Ali on nije sam. On nije jedini počinalac. Sistem je po ko zna koji put zakazao.

Država je po ko zna koji put zakazala. Ovo je svirepo, monsturozno ubistvo. To nije ubistvo, to je likvidacija. Takvom čoveku dati pištolj od 18 metaka sa takvim ponašanjem i pustiti ga među ljude, da li je to uredu? Čitava BiH treba da isprati ovaj slučaj. Dobili smo puno podrške sa svih strana. Treba da se trgnemo i nešto poduzmemo. Neko mora odgovarati", kazao je Damir.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije