Sin ubijene Amre Kahrimanović: "Draga mama, nadam se da si na nekom boljem mjestu..."

0
Radiosarajevo.ba
Sin ubijene Amre Kahrimanović: "Draga mama, nadam se da si na nekom boljem mjestu..."
Foto: Tuzlanski.ba / Tuzla i danas ustala za Amru Kahrimanović

Mirna šetnja za ubijenu Amru Kahrimanović i danas je, 17. februara, upriličena u Tuzli u 12 sati. Šetnja je počela od Brčanske Malte, a završila kod MUP-a TK.

Veliki broj građana odazvao se šetnji, a parole koje su istaknute poslale su jasnu i nedvojbenu poruku odgovornim: "Ovdje nema mjesta za politiku", "Doživotna robija za policajca ubicu", "30 godina bez ljekarskog pregleda, da li vas je stid?", "Ne smijemo dozvoliti da nas više ikada ijedan policajac ubije", "Imate li srama?", "Dužni ste nas zaštiti", "Razoružajte psihopade", "Kormane ostavka i izvinjenje", "Mehanoviću majka vas je rodila"….

Sin ubijene Amre Kahrimanović Damir Hodžić obratio se okupljenima i poručio je da neće odustati od borbe za pravdu za svoju majku sve dok bude živ.

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

"Imam 27 godina, ne znam koliko ću živjeti, ali neću odustati do kraja svog života dok ne budu odgovarali oni koji moraju", rekao je Damir poručivši da mora biti pravde i ostavki.

"Pozivamo na moralnu odgovornost. Koliko puta mora ponoviti da ovdje nema mjesta za politiku. Nismo nikoga ni pozvali ni prozvali iz bilo koje političke stranke, oni su krenuli da spinuju i da se politizira stvar oko ubistva moje majke. Nas to ne interesuje. Mi imamo jasne ciljeve i molbe i odmah smo rekli šta želimo – da odgovorne osobe odgovaraju krivično i pravno i pozivamo na moralnu odgovornost, ako je uopšte ima ovdje", naveo je.

Istakao je kako nema empatije među nosiocima funkcije vlasti i pitao zbog čega je bila zatvorena za javnost sjednica Skupštine TK: "Bila je najavljena pauza od pola sata, ostali su sat. Ulazili, izlazili, dogovarali se i  cerekali su se stalno. Prilazili su nam s ucvlijenim licima, govorili da su uz nas i nakon sat glasali protiv. Sramota."

Obraćajući se okupljenima, zadrhtao mu je glas, a okupljeni su i zaplakali: "Draga mama, nadam se da si na nekom boljem mjestu jer ti to i zaslužuješ. Nadam se da si ponosna na mene. Koliko se ja dostojanstveno borim za tebe. Nikad nećeš biti zaboravljena. Uvijek i zauvijek voli te tvoj Dame."

Nedžad Kahrimanović, brat ubijene Amre rekao je kako ovo nije borba od minute, nego duga i teška borba sa koruptivnim sistemom.

"Skupštinom TK, Vladom TK, MUP-om TK i politilčkom nedonoščadi. Ovo je borba samo nas dvojice, niko ne stoji iza toga. Finansijski, duhovno i svakako stojimo iza toga. Ne postoji nikakva politička borba već borba za satisfakciju života moje sestre koja je ubijena rukom države, MUP-a, zločinca, rukom ministra MUP-a TK koji nemaju nikakvo dostojanstvo, direktora policije…", rekao je Nedžad, piše Tuzlanski

Podsjećamo, u četvrtak je održana vandredna sjednica Skupštine TK na kojoj nije bilo podnošenja ostavki, a Amrin sin Damir Hodžić i brat Nedžad Kahrimanović ranije su naveli da samo ostavke odgovornih dolaze u obzir i da će podnijeti krivične prijave.

Podsjetimo, Elvis Ćustendil (51) iz Tuzle je osumnjičen da je ubio suvlasnicu ugostiteljskog objekta u Tržnom centru Sjenjak u Tuzli Amru Kahrimanović, oko 21 sat, 7. februara.

Ona je tada došla kako bi se objekat zatvorio i izašla iz prostora, naglo ustao, krenuo za oštećenom i u holu tržnog centra iz neposredne blizine, iz službenog pištolja Uprave policije MUP-a TK gdje je bio zaposlen u operativnom centru, na podmukao način ispalio jedan hitac u leđa oštećene, a nakon toga je, dok je žrtva ležala na podu, ispalio još petnaest hitaca u različite dijelove tijela i usmrtio je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije