Sin doktorice koja je sebi oduzela život: "Budi mirna majko, bit ću jak. Ti si mi bila sve"

2
Radiosarajevo.ba
Sin doktorice koja je sebi oduzela život: "Budi mirna majko, bit ću jak. Ti si mi bila sve"
Foto: Bolnica Srbija / Doktorica Branka Pekić Semiz

Branka Pekić Semiz, doktorica u Bolnici Srbija u Istočnom Sarajevu sahranjena je na porodičnom groblju na Ilidži dok je prethodno održana komemoracija u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

Kako su ranije saopćili iz policije Pekić Semiz je počinila samoubistvo. Od nje su se na komemoraciji oprostili i njeni najbliži. U emotivnom govoru njen sin, nije krio suze i emocije.

“Mnogo boli praznina koju osjećam. Boli me nemogućnost da uradim nešto za tebe. Bole riječi koje nismo izgovorili a mogli smo. Boli to što znam da nećemo biti zajedno. Ti si mi bila sve i majka i najbolji prijatelj. Hvala ti za svaku toplu riječ, savjet i grdnju. Hvala ti što si mi bila vjetar u leđa i podrška. Hvala ti što si me naučila šta znači biti dobar čovjek.

Jagode nije dovoljno oprati pod mlazom vode, mogu kriti nepoželjne sastojke

Jagode nije dovoljno oprati pod mlazom vode, mogu kriti nepoželjne sastojke

Poznata doktorica ubila se u bolnici u Istočnom Sarajevu: Porodila više od 2.500 žena

Poznata doktorica ubila se u bolnici u Istočnom Sarajevu: Porodila više od 2.500 žena

Svima će nam ostati sjećanje na tvoju neizmjernu dobrotu i nesebičnost, plemenitost, hrabrost, odanost, smjernost i odgovornost. Budi mirna majko, biću jak. Neću reći zbogom jer ćeš zauvijek biti u mom srcu”, kazao je Radomir Semiz, sin doktorice Pekić Semiz, a prenosi N1.

Koliko joj je značila govorila je i Mirijana Popadić, njena sestrična koja baš kao i njen sin nije mogla zaustaviti suze prilikom obraćanja na komemoraciji.

“Draga moja tetka, to što odlaziš ne znači da te gubim. Ti si u zauvijek u hodnicima ginekologije, u  hodnicima  bolnice, na biciklu s korpom voća i a telefonu uvijek dostupna u svako doba dana i noći. Mnogo je razloga da u ovom tužnom trenutku budemo ponosni, da se ne sjećamo kako si otišla već kako i zašto si živjela”, kazala je Popadić.

Iz Bolnice Srbija na Facebooku su od doktorice Pekić Semiz oprostili emotivnom porukom te su, između ostalog, napisali:

“Doktorica Branka bila je jedan od najvećih stručnjaka u našoj bolnici, specijalista ginekologije i akušerstva-supspecijalista perinatologije koja je pomogla da na svijet dođe više od 2500 beba.”, navedeno je u objavi.

Branka Pekić Semiz rođena je 8. 4. 1962. godine u Sarajevu. Osnovnu školu i gimnaziju završila je na Ilidži. Diplomirala je 1986. godine na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, a specijalistički ispit položila je 1997. godine u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, dok je supspecijalistički ispit iz perinatologije položila 2004. godine u Kliničkom centru u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije