Simbol borbe i otpora: Obilježena 28. godišnjica 105. brigade

5
Radiosarajevo.ba
Simbol borbe i otpora: Obilježena 28. godišnjica 105. brigade
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / 28. godišnjica 105. motorizovane brigade

U okviru obilježavanja 28. godišnjice 105. motorizovane brigade, delegacija Općine Centar, koju su predvodili načelnik Općine Srđan Mandić, predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo, koji je ujedno i predsjednik Organizacionog odbora, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Ira Adilagić i Benjamin Isović, zajedno sa vijećnicima i članovima boračkih udruženja, u četvrtak 18. februara 2021. godine obišli su spomen obilježja, groblja i mezarja gdje su polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje odali dužnu počast poginulim pripadnicima ove brigade.

Delegacije su prvo položile cvijeće ispred zajedničkog spomen-obilježja na šehidskom mezarju na Kovačima, kao i pored mezara Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva BiH i vrhovnog komandanta Armije RBiH.

Nakon toga delegacije su položile cvijeće i odale počast ispred centralnog spomenika Stadion, zatim na grobljima Sveti Marko, Sveti Josip i Lav, ispred spomen-obilježja „Vječna vatra“, Blekin potok–Aleja breza, kao i ispred spomen-obilježja maloljetnim borcima.

U delegaciji Općine Centar također su bili i vijećnici Samir Fazlić, Ismir Jusko, Dženan Muminović, Alen Girt, Lajla Ćosović i Miralem Šenderović.

U ime općinskih boračkih udruženja polaganju cvijeća i odavanju dužne počasti poginulim pripadnicima 105. motorizovane brigade su također prisustvovali predstavnici porodica šehida i poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, demobilisanih boraca, dobitnici najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“, te pripadnici JOB-a, Patriotske lige, Zelenih beretki kao i članovi Udruženja
maloljetnih boraca općine Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije