Sijerčić o hapšenju Vranja: Stalno nas progone, postoji spisak sa više do 2.500 ljudi

10
F. V.
Sijerčić o hapšenju Vranja: Stalno nas progone, postoji spisak sa više do 2.500 ljudi
Foto: Istraga / Gorazdeonline / Vranj i Sijerčić

Abduselam Sijerčić Pelam, jedan od organizatora otpora u Goradždu i ratni komandant 31. drinske udarne brigade u razgovoru za Radiosarajevo.ba komentirao je današnje hapšenje bivšeg visokopozicioniranog službenika Federalne uprave policije Edina Vranja prilikom prelaska granice između BiH i Srbije.

Vranja se tereti za navodne ratne zločine na području Istočne Bosne.

"Ne vidim razloga za hapšenje Vranja. Ali mnogi od nas strahuju. Naime, prema nekim informacijama, postoji spisak koji oni imaju, a na kojem je preko 2.500 ljudi. Svi smo mi tu pod stalnim stresom i ne smijemo nigdje maknuti zbog toga. Nažalost, naše vlasti ništa ne rade na nivou ministarstava. Ako neki dokazi postoje, neka se procesuira, neka se radi. A ne ovako. Bilo gdje te može uhapisti i voditi po Srbiji. To već odavno hapse", kaže Sijerčić za Radiosarajevo.ba.

I danas kiša: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad se vraća sunce

I danas kiša: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad se vraća sunce

Kaže da se i sam predmet stalnih ispitivanja.

"Stalno me pozivaju na Pale i u Istočno Sarajevo, Goražde... Tako da je to stalno malteritranje. Štaviše, u zadnje vrijeme ne šalju pozive, već telfonom naručuju da dođemo. Ne padam mi na um da idem u Srbiji, niti bilo gdje na granicu sa Srbijom", istakao je Sijerčić.

Na pitanje gdje je i kako nastao spisak o kojem govori i kod koga se nalauzi, Sijerčić je rekao da taj spisak postoji već dugo godina.

"To je više spisak rekla-kazala. Ima tu ljudi koji nemaju veze sa borbom ili bilo čime. Taj je spisak postojan, oni ga koriste kada im treba. Mi nemamo nikakve informacije od naših organa vlasti. Pokušavali smo preko tužilaštava da se naprave određeni kontakti. Ako imaju dokaze neka nas procesuiraju ovdje. Neki od nas su spremni i da se prijave. Ja se uvijek odazivam na pozive, ali uvijek strahujem da me negdje ne presretnu i samo privedu", kaže za Radiosarajevo.ba Abdulesam Sijerčić, od heroja odbrane Goražda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije