Šeta: SDA je postala satelit SDP-a

Radiosarajevo.ba
Šeta: SDA je postala satelit SDP-a


„SDA je postala satelit SDP-a BiH, jer joj samo daje kvalifikovanu većinu u vlast“i, izjavio je predsjednik sarajevskog Kantonalnog odbora SDA Abdulharis Šeta, koji vodi grupu sarajevskih SDA-ovaca protiv Sulejmana Tihića i sadašnjeg rukovodstva ove stranke.

''Za nas u Sarajevu to je neprihvatljivo'', rekao je Šeta za današnji Dnevni avaz.

On je prije nekoliko dana skrenuo pažnju javnosti upućivanjem zahtjeva lideru SDA BiH Sulejmanu Tihiću za direktne razgovore o određenim nepravilnostima i vaninstitucionalnom djelovanju pojedinaca u stranci.

''Nekoliko stvari kulminiralo je posljednjih dana. Prije svega, pojedinci iz vrha stranke pristali su da budu sateliti našem partneru SDP-u u Vladi Kantona Sarajevo kada je riječ o kadrovskim rješenjima, koja se skoro svaki sat dešavaju'', pojašnjava Šeta razloge svog nezadovoljstva zbog neprincipijelnog ponašanja stranačkih kolega.

On smatra da su glavni ''poltroni'' u SDA Amir Zukić, Nedžad Ajnadžić, Nedžad Koldžo, te Asim Sarajlić i Alija Budnjo, i dodaje da sumnja da ova lica provode kadrovsku politiku u stranci bez Tihićevog znanja.

Prema njegovim riječima, zbog lošeg partnerskog odnosa između SDA i SDP nezadovoljni su i članovi SDA u Tuzli, Zenici, Mostaru, Travniku i Krajini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije