Sestra Betine Singer nestala prije 3 godine

Radiosarajevo.ba
Sestra Betine Singer nestala prije 3 godine

Njemački Bild objavio je da Betina Siegner, nesretna Njemica koju su bračni par Milenko i Slavojka Marinković godinama zlostavljali u selu Karavlasi, nije jedina iz porodice Siegner koju je majka dovela u BiH.

Bild piše da je majka Kristina Siegner, osim Betine dovela još tri kćeri od kojih se jednoj gubi svaki trag. Kristina je, naime, u istražnom postupku izjavila da su se dvije kćerke udale za rođake uhapšenih Marinkovića koji su zlostavljali Betinu, dok se trećoj gubi svaki trag.

Prema pisanju Bilda, upravo bi treća kćerka, za kojom se traga, mogla biti Anet, prenosi Tanjug. Ona je posljednji put viđena u Austriji prije nekoliko godina i navodno je bila udata za Milenkovog brata Nenada. Taj brak je sklopljen radi dobijanja austrijskog državljanstva, a nakon što su se razveli, Anet se gubi svaki trag. Otac Alfred strahuje da je ona ubijena, prenosi Bild.

"Bojim se da je mrtva. Nakon razvoda s Kristinom, Anet je otišla s majkom i nismo se čuli posljednjih sedam godina, a bivša supruga mi nikad ništa o njoj nije govorila", rekao je Alfred.

Kristina Signer je na saslušanju u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona rekla da s Anet već tri godine nije u kontaktu, a i za ovu kćerku, kao i za Betinu, tvrdi da je mentalno zaostala.

Po svemu sudeći, Betina nije jedino dijete čije je zlostavljanje majka Kristina gledala ili je u njemu učestvovala.

Bild je, kako navodi, pronašao je i Kristininog sina kojeg je rodila u vanbračnoj zajednici pre udaje za Alfreda Siegnera. I on je potvrdio da ga je majka zlostavljala i često primoravala da krade alkohol za nju.

Inače, majka Kristina je pod istragom u koju je uključen i njemački Interpol.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije