‘Šestorka’ počela sastanak u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
‘Šestorka’ počela sastanak u Sarajevu



Savez za bolju budućnost Bosne i Hercegovine organizator je današnjeg sastanka šestorke u Sarajevu, odnosno lidera SDP-a, SNSD-a, SDS-a, HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 te domaćina SBB-a, na kojem bi se trebalo razgovarati o provođenju odluke Evropskog suda za ljudska prava u predmetu Sejdić-Finci te o pitanju vojne imovine.
       
“S obzirom na to da će prvom dijelu sastanka prisustvovati šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik EU u BiH Peter Sorensen, svakako da će biti govora, i to je njegov prijedlog, o provođenju odluke Suda u Strazburu Sejdić-Finci”, izjavio je predsjednik SBB BiH Fahrudin Radončić.

On je istakao da je to vrlo važno političko pitanje za evropski put BiH. “Drugo je ono što smo dogovorili kada je generalni sekretar NATO-a Rasmusen (Rasmussen) bio sa šestorkom, pitanje vojne imovine. To su dvije tačke o kojima će se dugo i naporno pregovarati.”

Mi nemamo, dodao je, alternative osim da provedemo obje stvari u djelo.
  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije