Šestorica optužena zbog krijumčarenja ljudi

Radiosarajevo.ba
Šestorica optužena zbog krijumčarenja ljudi


Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv šest osoba.

Optužnica je podignuta  protiv: J.S. (1964) iz Bosanske Gradiške, ranije osuđivanog, državljanina BiH, G.M. (1968) iz Modriče, ranije osuđivanog, državljanina BiH, O.D. (1967) iz Modriče, državljanina BiH, I.V. (1973) iz Pelagićeva, ranije osuđivanog, državljanina BiH, M.C. (1987) iz Pelagićeva, državljanina BiH i M.M. (1993) iz Pelagićeva, državljanina BiH.

Optuženi se terete da su tokom februara i marta 2012, u dva navrata, sudjelovali u ilegalnom prevođenju dvije grupe od po sedam i osam državljana Somalije, Afganistana, Eritreje i Sudana preko granice Srbije i BiH. Cilj je bio prebaciti ih dalje u zemlje EU.

Optuženi su u ovim radnjama uočeni i spriječeni od ovlaštenih službenika Granične policije BiH i Policije Brčko Distrikta BiH, javila je novinska agencija Fena.

U prvom navratu, prilikom pokušaja službenika Granične policije BiH da ih spriječe u njihovoj namjeri, poduzimajući službenu radnju zaustavljanja, optuženi G.M. je nanio lakše tjelesne povrede službenom licu.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije