Šešelju zabranjene posjete

Radiosarajevo.ba
Šešelju zabranjene posjete

Haški tribunal je danas optuženiku Vojislavu Šešelju zabranio i privatne, odnosno porodične posjete, saopćila je njegova Srpska radikalna stranka (SRS).

U saopćenju se navodi da je zamjenik sekretara Haškog tribunala Kate McIntosh obavijestila Šešelja da bi, eventualne, privatne posjete bile moguće pod uslovom da prisustvuje neko iz Tribunala i da prati svaku izgovorenu riječ, piše Slobodnaevropa.org.

Iz tribunala navode da Šešelj nije prihvatio taj uslov, zato što je to "diskriminatorski u odnosu na ostale haške pritvorenike, koji imaju redovne i nenadzirane posjete, ne samo članova porodice, već i prijatelja i svih drugih lica koje pritvorenik želi da primi".

Sekretarijat Haškog tribunala je prije mjesec dana zabranio Šešelju privilegovanu komunikaciju sa pravnim savjetnicima i onemogućio ga da četiri mjeseca pred najavljeno izricanje presude može imati bilo kakvu pomoć od pravnih savjetnika.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije